1: Žuti karton – pred isključenje

Obitelj1 (1)

Skromna samohrana majka s 3 maloljetne djece bori se za opstanak, trudi se pružiti im topli dom. No, zbog nezaposlenosti i niskih primanja (<3000kn) teško preživljavaju njih 4 te ne mogu platiti račune za struju i vodu koji se gomilaju. Toplinska izolacija u stanu je izuzetno loša. Prozor u spavaćoj sobi ne može se u potpunosti zatvoriti, a deka koju su prebacili preko da bi spriječili ulazak hladnoće ne pomaže puno. Iz majčine priče doznajemo da je zbog jakog puhanja zbog toga često boli glava, no ona se na to skoro i ne osvrće, jer joj je to jedan od manjih problema. Cijela obitelj grije se na jednu električnu grijalicu koju majka seli iz jedne prostorije u drugu kada su joj djeca bolesna kako bi im barem malo ugrijala sobu. Svo troje djece su u lošem zdravstvenom stanju što fizički što psihički zbog nesređenih obiteljskih problema. Najstarija kćer preboljela je TBC prije dvije godine, a boluje i od kroničnog gastritisa i astme.

Uz brige zbog bolesne djece, majku muče i nagomilani računi koje nije mogla platiti jer je morala plaćati lijekove i hranu te strepi zato što bi mogla izgubiti krov nad glavom ukoliko ubrzo ne podmiri dugove (16 300 kn duga za struju).

Majka moli da joj netko pomogne jer više ne zna kome se obratiti. Najpotrebnije im je, pored plaćanja računa, financijska pomoć za hranu, odjeću i lijekove te pronalazak nekog posla za majku kako bi stala na svoje noge.

 

Potrebe:

  • Pronalazak nekog posla za majku (barem djelomični)
  • Financijska pomoć u plaćanju nagomilanih računa za struju (16 300kn) i vodu (1620 kn)
  • Hrana
  • Popravak prozora – toplinska izolacija prozora u stanu
  • Odjeća
  • Pravna pomoć u sređivanju stambenog pitanja
Ralph Lauren Online Store : http://www.qfilm.co.uk| Cheap Polo Ralph Lauren UK Outlet Online