I za kraj…

pexels-photo-791024

U periodu od početka 2017. do 15.siječnja 2018. provedena je humanitarna akcija 100 sretnih Božića, kojoj je cilj bio pronaći dobročinitelje za obitelji u potrebi. Iako je teško definirati što znači sreća, na kraju ove akcije znamo kako izgleda jer smo je imali priliku vidjeti na licima dobročinitelja, djece, roditelja, volontera i svih koji su sudjelovali na bilo koji način u ovom projektu.

Kontaktirane su ukupno 23 obitelji, od kojih dio obitelji nije htio sudjelovati u ovogodišnjoj akciji. Posebno nam je bilo drago čuti obitelj s kojom je volonter stupio u kontakt, ali je od prošle godine kada se nalazila u teškoj situaciji stala na noge te rekla da im nije potrebna pomoć.

Nakon objave priča na web stranici, javljali su se donatori te je pronađena pomoć svih 13 obitelji koje su sudjelovale, i jednoj obitelji kojoj je trebala hrana, a čiju priču nismo objavili na webu jer je dobročinitelj pronađen prije nego smo je objavili.

Također, dirnulo nas je povjerenje obitelji koje nisu u Zagrebu i kojima nažalost nismo mogli otići u posjet, ali smo ih spojili s lokalnom sredinom, župnikom u Sisku te Agentima dobrote Šibenik. Gospođa iz Sisačke biskupije posvjedočila je da joj i nije nitko pružio konkretnu pomoć, bi bila zadovoljna jer je osjetila duh radosti i posvećenosti jednog svećenika.

Kako im je pomognuto?

Sve obitelji su dobrotom jedne grupe ljudi dobile poklon paket hrane, koje su naši volonteri na Badnjak, Božić i kratko vrijeme poslije Božića razdijelili kako bi obogatili Božićnu radost pažnjom i ljubavlju nepoznatih ljudi. Uz navedene obitelji, paketi hrane bit će uručeni za dvije obitelji koji su se naknadno javile.

Plaćeni su računi nekim obiteljima, donirana potrebna odjeća, drva, a jedna obitelj provela je i dan u druženju s našim volonterima.

Iako je službeno završila akcija, nisu svi dobročinitelji realizirali svoju dobru namjeru, tako da će poneki volonteri i ovaj vikend provesti u kupovini s dobročiniteljima.

No, najvažnije je da plodovi nisu samo materijalni. Biti preplavljen dobrotom volontera i dobročinitelja, te zahvalnošću svih uključenih strana je ono što će sve koji su imali dio u ovoj akciji, nositi čitave godine, a radost međusobnih susreta zasigurno prelijevati i na sve nadolazeće susrete.

Ima li što vrjednije od toga? Hvala svim dobročiniteljima i obiteljima na povjerenju, i karici koja ih je povezala – hvala naših 45 agenata dobrote!

Ralph Lauren Online Store : http://www.qfilm.co.uk| Cheap Polo Ralph Lauren UK Outlet Online